Ciobanesc caucazian

Tipuri Ciobanesc CaucazianStepa: caine pentru clima uscata si calda. Acest tip de caini sunt mari, puternici. Parul lui este scurt, de culoare rosie si gri deschis, sau o combinatie, dar clar nuantate. Se misca extrem de rapid, sar cu lejeritate si urca foarte repede si usor, natural. In muntii din alte zone au evoluat in caini cu costructie puternica, masivi, cu capete mari, par lung, un bun subpar, par de buna calitate. Membre sunt mai scurte, fata este foarte larga, lungimea corpului a crescut .

Georgia: Un design puternic, solid, cap cu forme regulate, par lung. Acest model este frumos si elegant.

Azerbaidjan: Exista dou? tipuri: un tip de Georgia, si al doilea - sztyeppihez. Culoarea este rosu, cu o masca neagra.

Armenia: similar cu tipul georgia, dar mai mic decat acesta, oase mai subtiri. Culoarea sa este gri, tigru dungi, cu pete, de inalta calitate, par lung.

Daghestan: structura este foarte puternica, cap cu forme regulate, tipic, bine proportionat pe corp, aspectul puternic. Culoarea sa este eterogena, scurt sau parul de lungime medie.

Garbo: Robust, cap non-tipic, nasul foarte scurt. Culoarea sa este rosie, fara o masca, par scurt. Foarte agresiv, dar el se poate ocupa in mod competent de indatoriri.

Kazbek: Constructie puternica si armonioasa, dintii foarte albi. Colorat tigru-dungi sau cu pete, par de buna calitate.

Gergen: design deosebit,bot mic, dinti mari si albi. Culoare gri, rosu-pete guler alb. Usor de utilizat, non-agresiv.

Ahalic (tip amestec): Gergen, Garbo, tipuri de Kazbek, constructie inalta, par lung, alb sau galben-pai.

Aburigen aceasta rasa nu participa la reproducere, dar se Ómperecheze cu alte tipuri in natura. Sunt cainii adusi de oamenii exilati din cel de-al Doilea Razboi Mondial, si lasati la liber in Asia Centrala. Sunt foarte recomandati persoanelor active. Au o tenacitate excep?ionala, modestie, adaptarea foarte bine la climatul si circumstantele de viata. Cainii aburigeni nu sunt legati de om, si se formeaza foarte greu.

Rasa de tranzitie: e un amestec intre aburigen si tipurile constient cultivate intre ele. E un caucazian-echilibrat, avand un calm al sistemului nervos, cu instinct determinat de protec?ie, puternic, increzator, caine mandru, curajos, cu coada mereu sus, nu prea are sentiment de rusine.