Ciobanesc caucazian

Istoric Ciobanesc Caucazian

Istoric Ciobanesc CaucazianTara de origine: Rusia, fosta Uniune Sovietica.
Ciobanescul Caucazian isi are originea straveche in Asia Centrala, Caucaz, Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Daghestan, Cecenia, Osetia de Nord. Rasa a avut si are o incidenta foarte mare in Europa si Asia, in Rusia, Ucraina, Tarile Baltice, si de asemenea, Karelia .
Analizand trasaturile acestei rase, se poate presupune ca rasa de tip tibetan provine dintr-un stramos de tip Mastiff tibetan, care a evlouat de-a lungul itmpului.Primul dog tibetan ca urmas al rasei caucazian dateaza din 1125 inainte de Cristos. Este una din cele mai vechi rase, si este un caine mare, masiv, cu o structura mare, regulata, si os bun, larg in urechi si cu maxilar solid.

In Osetia de Nord aceasta rasa inca este intalnita in mediul natural, ca si caine.
Relativ recent acest caine a castigat in popularitate, si interesul fata de acest caine a crescut, multe canise de caini studiind si crescand aceasta rasa, nu doar Ón Europa, ci si in SUA dar nu doar in randul caniselor, ci si in randurile crescatori de animale. Fiabilitatea in special, si capacitatea mare de munca din cauza conditiilor meteorologice, ajuta mult in popularitatea acestei rase.