Ciobanesc caucazian

Ciobanesc romanesc corb

Ciobanesc romanesc corbIstoric: Ciobanesc corb s-a format Ón zona Carpatilor Meridionali si regiunile subcarpatice (Dambovita, Arges, Prahova, Brasov). Este caine utilitar pentru protectia turmelor de oi si capre , dar si pentru paza proprietatii .

Aspect general: Masculii sunt mai robusti decat femelele , fiind un caine de talie mare . Blana sa este neagra si poate accepta alb pana la 20% ,cu marcaje albe pe piept si pe labe, fara pete. Botul: Are un bot proportional cu marimea craniului, nu este ascutit , latimea si lungimea lui sunt egale.
Corpul: este un pic mai lung decat inaltimea la greaban.
Cap: puternic, masiv, cu port mandru, cu expresie deloc respingatoare. Craniul este lat, lungimea si latimea proportional egale. Craniul este usor bombat. Latimea craniului: la masculi 16-18 cm, la femele 15-17 cm.

ciobanesc corb

Ochii: mici in raport cu capul, oblici, cu pleoapele bine pigmentate.
Urechi: in forma de V, cu extremitatea usor rotunjita, apropiate de obraji.
Gat: proportional cu corpul, puternic, cu o usoara salba.
Corp: musculos, masiv, solid, cu piept lat ce atinge nivelul coatelor rotunde.
Coada: solida, o poarta in jos in repaos, ridicata cand este alert in actiune.
Membre: solide, cu aplomburi bune, omoplati lungi, musculosi. Labele sunt compacte si puternice, forma rotunjita ca la pisici.
Blana: scurta pe cap si membrele anterioare, in rest este dens, drept, gros, lung de 7-10cm. Coada e acoperita de blana mai lunga si stufoasa.
Culoare: negru pe 80% din corp, cu marcaje albe pe gat si membrele anterioare. Cele de pe membre nu trebuie sa depaseasca nivelul articulatiei metacarpului. Marcajele de alb sunt fara pete. Se accepta marcaje albe pe varful labelor posterioare.
Inaltime la graeban: masculi: 70-80 cm, femele 65-75 cm.